JJCARE

Sondevoeding

Sondevoeding is een medische procedure voor het toedienen van voeding bij personen die niet in staat zijn om zelfstandig te eten.

Wat is sondevoeding?

Sondevoeding is een medische methode om voeding direct in de maag of dunne darm te leveren via een buis. Dit is essentieel voor patiënten die niet kunnen of mogen eten door ziekte, operatie of andere medische aandoeningen.

Soorten sondevoeding

  • Naso-gastrische Sonde: Een buis die door de neus naar de maag gaat.
  • Percutane Endoscopische Gastrostomie (PEG): Direct naar de maag via de buikwand.
  • Jejunale Sondevoeding: Levering direct in de dunne darm.

Wat zijn de voordelen?

Sondevoeding zorgt voor voldoende en gebalanceerde voeding, wat essentieel is voor herstel en gezondheid. Het is ook een optie voor patiënten die moeite hebben met slikken of een verminderde eetlust hebben.

Hoe sondevoeding toedienen?

Het toedienen van sondevoeding vereist zorgvuldige overwegingen, waaronder het kiezen van de juiste formule, het instellen van de voedingssnelheid, en het monitoren van de patiënt. Hier bespreken we de stappen voor een veilige toediening.

Veelvoorkomende uitdagingen en oplossingen

Complicaties kunnen optreden, zoals verstopping van de sonde, irritatie, en infecties. We bieden tips en oplossingen om deze problemen effectief aan te pakken.

jjcare thuisverpleging sondevoeding

Een zorg of informatie aanvragen?

Onze dienst thuisverpleging werkt het hele jaar door, 7/7. In deze moderne tijden is bereikbaarheid, zeker in de zorgsector, erg belangrijk. 

Onze werkwijze in 4 stappen

Bel ons op het nummer
+32 51 792751

We komen op bezoek

Derdebetalers systeem Onze dienst thuisverpleging werkt volgens het zogenaamde derdebetalers systeem. Dit betekent dat wij onze erelonen rechtstreeks afrekenen met uw mutualiteit.

Identiteitskaart inlezen
Wanneer de verpleegkundige je komt verzorgen zal je ook bij elk bezoek je identiteitskaart (e-ID) moeten laten inlezen (wettelijk verplicht door RIZIV).

Wat Onze Patiënten Zeggen

Sebastian

Dikke aanrader!

Patricia

Bedankt voor de goeie zorgen. Topteam

Christine

Uitstekende verzorging!

Heb jij of je familielid thuisverpleging nodig?