JJCARE

Compressietherapie

Compressietherapie maakt een wezenlijk onderdeel van effectieve behandelingen voor aandoeningen die verband houden met bloedcirculatie en lymfestelsel.

Wat is compressietherapie?

Compressietherapie houdt in dat druk wordt uitgeoefend op specifieke delen van het lichaam om de bloedcirculatie en lymfeafvoer te verbeteren. Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van spataders, oedeem en lymfoedeem.

Soorten compressieproducten

  • Compressiekousen: Veelgebruikt voor de onderbenen, ideaal voor spataders en zwelling.
  • Compressiebandages: Flexibel en aanpasbaar, geschikt voor verschillende lichaamsdelen.
  • Intermitterende Pneumatische Compressietherapie: Apparaten die cyclisch druk uitoefenen voor intensievere behandeling.

Voordelen compressietherapie

Compressietherapie kan helpen bij het verminderen van zwelling, pijnverlichting, en het verbeteren van de bloedcirculatie. Het is een belangrijk onderdeel van de behandeling en het beheer van chronische veneuze insufficiëntie.

Hoe compressietherapie toepassen?

Potentiële risico's en overwegingen

Het correct toepassen van compressietherapie is cruciaal voor effectiviteit. Dit omvat het kiezen van het juiste type compressieproduct en het correct aanbrengen ervan.

Veelvoorkomende Toepassingen

Compressietherapie wordt veel gebruikt bij de behandeling van aandoeningen zoals:

  • Spataders
  • Oedeem
  • Lymfoedeem
  • Na chirurgische ingrepen

Hoewel compressietherapie over het algemeen veilig is, zijn er enkele risico’s, zoals onjuist gebruik dat kan leiden tot huidirritatie of verminderde bloedcirculatie. Raadpleeg altijd een zorgprofessional voor gebruik.

Ondersteunende leefstijlaanpassingen

Naast compressietherapie kunnen leefstijlaanpassingen zoals een gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en gewichtsbeheer de effectiviteit van de behandeling verbeteren.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Mogelijkheid 2 keer per dag langskomen voor het aanbrengen s’ochtends of het verwijderen van de bandage s’avonds en contact met de geneesheer.

Een zorg of informatie aanvragen?

Onze dienst thuisverpleging werkt het hele jaar door, 7/7. In deze moderne tijden is bereikbaarheid, zeker in de zorgsector, erg belangrijk. 

Onze werkwijze in 4 stappen

Bel ons op het nummer
+32 51 792751

We komen op bezoek

Derdebetalers systeem Onze dienst thuisverpleging werkt volgens het zogenaamde derdebetalers systeem. Dit betekent dat wij onze erelonen rechtstreeks afrekenen met uw mutualiteit.

Identiteitskaart inlezen
Wanneer de verpleegkundige je komt verzorgen zal je ook bij elk bezoek je identiteitskaart (e-ID) moeten laten inlezen (wettelijk verplicht door RIZIV).

Wat Onze Patiënten Zeggen

Sebastian

Dikke aanrader!

Patricia

Bedankt voor de goeie zorgen. Topteam

Christine

Uitstekende verzorging!

Heb jij of je familielid thuisverpleging nodig?