Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over thuisverpleging bij JJCARE, inclusief de aangeboden diensten, aanvraagprocedure, kosten, en veelgestelde vragen. We behandelen ook relevante onderwerpen zoals ouderenzorg, palliatieve zorg en chronische ziektebeheer.

Wat is thuisverpleging?

Definitie en basisuitleg

Thuisverpleging is een vorm van medische zorg die bij je thuis wordt verleend door professionele verpleegkundigen. Het doel is om patiënten de mogelijkheid te bieden om in hun vertrouwde omgeving te blijven terwijl ze de nodige medische en verpleegkundige zorg ontvangen. Dit kan variëren van basisverzorging tot complexe medische behandelingen.

Welke diensten vallen onder thuisverpleging?

Voorbeelden van zorg

https://jjcare.be/JJCARE biedt een breed gamma aan diensten, waaronder:

  • Wondzorg: professionele verzorging en monitoring van wonden om infecties te voorkomen en genezing te bevorderen.
  • Medicatiebeheer: toediening en beheer van medicatie, inclusief injecties en infusen.
  • Hygiënische zorg: hulp bij dagelijkse activiteiten zoals wassen, aankleden en persoonlijke hygiëne.
  • Sondevoeding: toediening en monitoring van voeding via een sonde.
  • Diabeteszorg: beheer van diabetes, inclusief insuline-injecties en bloedsuikermonitoring.
  • Compressietherapie: behandeling van oedeem en andere circulatieproblemen met compressiezwachtels.
  • Palliatieve zorg: zorg gericht op comfort en levenskwaliteit voor terminale patiënten.
  • Postoperatieve zorg: zorg na een operatie om herstel te bevorderen.
  • Stomazorg: verzorging en educatie rondom een stoma.
  • Intraveneuze therapie: toediening van medicatie via een infuus.
  • Chemotherapie: thuis toediening van chemotherapie.

Hoe vraag je thuisverpleging aan?

Stappen en contactinformatie

Het aanvragen van thuisverpleging bij JJCARE kan eenvoudig worden gedaan door contact op te nemen via onze website of telefonisch. Ons team staat klaar om je te begeleiden bij het opstellen van een zorgplan dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Thuisverpleging

Wat zijn de kosten van thuisverpleging?

Informatie over vergoeding via mutualiteit

De kosten van thuisverpleging worden meestal vergoed door de mutualiteit, afhankelijk van je verzekering en de specifieke zorg die je nodig hebt. JJCARE zorgt voor directe afrekening met je mutualiteit, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over administratieve rompslomp.

Wie komt in aanmerking voor thuisverpleging?

Criteria en doelgroep

Thuisverpleging bij JJCARE is beschikbaar voor iedereen die medische zorg nodig heeft maar liever thuis blijft. Dit omvat ouderen, mensen met chronische aandoeningen, patiënten die herstellen van een operatie, en terminale patiënten die palliatieve zorg nodig hebben.

Thuisverpleging

Gerelateerde en veelgestelde vragen

De frequentie van bezoeken hangt af van je zorgbehoefte. Dit kan variëren van dagelijks tot enkele keren per week.

Verpleegkundigen die thuisverpleging bieden, zijn gediplomeerde professionals met de nodige certificeringen en ervaring in diverse medische disciplines.

In geval van nood kun je altijd contact opnemen met onze organisatie. We zullen je helpen bij het regelen van extra zorg indien nodig.

Thuisverpleging organisaties nemen privacy zeer serieus en volgen strikte richtlijnen om jouw persoonlijke en medische informatie te beschermen.

Waar mogelijk proberen we continuïteit van zorg te bieden door dezelfde verpleegkundige aan je toe te wijzen.

 

Zorgplannen worden opgesteld op basis van jouw specifieke behoeften en regelmatig geëvalueerd en aangepast om ervoor te zorgen dat je de best mogelijke zorg krijgt.

 

Met thuisverpleging bij JJCARE krijg je de zorg die je nodig hebt in de comfortabele en vertrouwde omgeving van je eigen huis. Of het nu gaat om ouderen, chronisch zieken of terminale patiënten, thuisverpleging biedt een waardevolle ondersteuning voor iedereen die medische zorg nodig heeft buiten het ziekenhuis.

Een zorg of informatie aanvragen?

Onze dienst thuisverpleging werkt het hele jaar door, 7/7. In deze moderne tijden is bereikbaarheid, zeker in de zorgsector, erg belangrijk. 

Hoewel thuisverpleging strikt genomen niet gratis is, worden de meeste verpleegkundige verstrekkingen rechtstreeks afgerekend met de mutualiteiten via de derdebetalersregeling. Ook is het tot op heden niet gebruikelijk voor thuisverpleegkundige diensten om remgeld aan te rekenen, waardoor de patiënt in normale omstandigheden niets zal aangerekend worden voor de verleende zorgen. Specifieke materialen nodig voor de zorg blijven natuurlijk wel steeds ten laste van de patiënt (bijvoorbeeld wondzorgmateriaal, de medicatie zelf, …).
Een gestructureerde equipe verpleegkundigen kan haar team uitbreiden met één of meerdere zorgkundigen. Hoewel de verpleegkundige steeds de eindverantwoordelijkheid draagt, kan deze een aantal taken delegeren naar een zorgkundige.
Een zorgkundige speelt een cruciale rol in de gezondheidszorg en biedt uitgebreide ondersteuning aan patiënten. Hieronder bespreken we de belangrijkste taken van een zorgkundige, zodat je een goed beeld krijgt van wat dit beroep inhoudt.