Diabetes

Diabetes is een chronische aandoening die miljoenen mensen wereldwijd treft. Hier bieden we extra informatie aan over de verschillende types diabetes, hoe ze worden gediagnosticeerd, behandeld, en beheerd.

Wat is diabetes?

Diabetes is een ziekte waarbij het lichaam moeite heeft met het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het wordt hoofdzakelijk ingedeeld in twee types: Type 1 en Type 2 diabetes, elk met unieke oorzaken en behandelingen.

Type 1 Diabetes

Type 1 diabetes is een auto-immuunziekte waarbij het lichaam geen insuline meer produceert. Het wordt meestal gediagnosticeerd bij kinderen en jongvolwassenen en vereist levenslange insuline therapie.

Type 2 Diabetes

Type 2 diabetes is het meest voorkomende type en wordt vaak geassocieerd met leefstijlfactoren zoals obesitas en gebrek aan lichaamsbeweging. Het beheer omvat vaak dieetaanpassingen, lichaamsbeweging en soms medicatie.

Symptomen van diabetes

De symptomen van diabetes kunnen omvatten: verhoogde dorst, frequent urineren, hongergevoel, vermoeidheid, wazig zien, en tragere genezing van wonden.

Diagnose & behandeling

Diabetes wordt vastgedsteld via bloedtesten en de behandeling hangt af van het type. Behandeling kan bestaan uit medicatie, insuline therapie, en leefstijlaanpassingen.

Leefstijlbeheer

Effectief beheer van diabetes omvat een gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging, bloedsuikermonitoring en het vermijden van risicofactoren zoals roken.

Complicaties

Onbehandelde of slecht beheerde diabetes kan leiden tot ernstige complicaties zoals hartziekten, nierschade, zichtproblemen en zenuwschade.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

We hebben binnen ons team meerdere diateteseducatoren, en ook onze andere verpleegkundigen staan mee in voor de correcte opvolging van het medicatieschema en natuurlijk ook de toediening van de juiste dosis insuline.

indien dit vereist is zal de verpleegkundige ook meermaals per dag langskomen voor het meten van glycemiewaarden en toedienen van de insuline.

We gaan voor een goede opvolging waar nodig ook rechtstreeks in communicatie met de endocrinoloog en diabeteskliniek, en de vaste huisarts.

Een zorg of informatie aanvragen?

Onze dienst thuisverpleging werkt het hele jaar door, 7/7. In deze moderne tijden is bereikbaarheid, zeker in de zorgsector, erg belangrijk. 

Onze werkwijze in 4 stappen

Bel ons op het nummer
+32 51 792751

We komen op bezoek

Derdebetalers systeem Onze dienst thuisverpleging werkt volgens het zogenaamde derdebetalers systeem. Dit betekent dat wij onze erelonen rechtstreeks afrekenen met uw mutualiteit.

Identiteitskaart inlezen
Wanneer de verpleegkundige je komt verzorgen zal je ook bij elk bezoek je identiteitskaart (e-ID) moeten laten inlezen (wettelijk verplicht door RIZIV).

Wat Onze Patiënten Zeggen

Sebastian

Dikke aanrader!

Patricia

Bedankt voor de goeie zorgen. Topteam

Christine

Uitstekende verzorging!

Heb jij of je familielid thuisverpleging nodig?