Onze organisatie

JJ Care Thuisverpleging

Dat onze dienst Thuisverpleging JJ Care is ontstaan uit een solopraktijk die volledig vanuit het niets werd opgestart, zullen weinigen vandaag nog kunnen vermoeden. En toch zorgen die eerste voorzichtige stappen van Jill Dekeyser, nu meer dan 10 jaar geleden, nog steeds voor de basis van onze huidige werking.

Over ons

Algemene informatie die je graag wil weten over JJ Care Thuisverpleging

Team

Thuisverpleging is Teamwork!

Jobs

ben je op zoek naar een leuke job in de thuisverpleging?

Wil je even virtueel kennismaken met de dienst?

Over onze organisatie

Laten we even kort en bondig vertellen wat we voornamelijk doen: Thuisverpleging.

Dat spreekt voor zich. Maar wat is dat nu eigenlijk, thuisverpleging? Als je dit vraagt aan tien mensen, dan krijg je wellicht acht verschillende antwoorden. Thuisverpleging is er voor mensen die verpleging nodig hebben, bijvoorbeeld nadat ze uit het ziekenhuis ontslagen zijn of herstellen van een ongeluk of aandoening.

Maar voor velen is thuisverpleging ook dagelijks (of meermaals per dag) nodig om, ondanks (chronische) ziekte(n), zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen.

In principe kunnen alle verpleegkundige verzorgingen die in een ziekenhuis worden aangeboden, ook in de thuisomgeving worden verleend. Verder op deze website kan je lezen welke type verzorgingen we op dagelijkse basis nu reeds aanbieden, en die lijst groeit mee met de tijd.

Door thuisverpleging kan je dus sneller het ziekenhuis verlaten en kan je ook de opvang in een residentiële voorziening (woonzorgcentrum/RVT, …) uitstellen of zelfs vermijden. Thuisverpleging is ervoor zorgen dat je zo lang mogelijk in de beste omstandigheden in de thuisomgeving kan blijven. Dat resulteert in minder kosten en meer gelukkige mensen!

Hoe het allemaal begon…

Van solopraktijk tot volwaardige dienst thuisverpleging

Na eerst 16 jaar werkzaam te zijn in het ziekenhuis, zette Jill met veel enthousiasme de stap naar zelfstandige thuisverpleegkundige. Overtuigd om in de thuisomgeving voor velen het verschil te kunnen maken, ruilde ze de zekere job in het ziekenhuis om zonder garanties te starten met een eigen praktijk als thuisverpleegkundige. Hoewel ze door haar uitgesproken visie en manier van werken inderdaad “het verschil” voor veel mensen kon maken, stootte ze ook snel op enkele grotere uitdagingen.

Lees meer op de pagina Over Ons